Voorbij de intro - Reisverslag uit Addis Abeba, Ethiopië van Rob en José Godfried en Henkelman - WaarBenJij.nu Voorbij de intro - Reisverslag uit Addis Abeba, Ethiopië van Rob en José Godfried en Henkelman - WaarBenJij.nu

Voorbij de intro

Door: Rob en José

Blijf op de hoogte en volg Rob en José

23 September 2012 | Ethiopië, Addis Abeba

De In country training is voorbij. We hebben eindelijk een echt vrije middag….en zitten nu nog in het cursuslokaal om deze blog te schrijven. Een korte, de volgende zal hopelijk worden verstuurd vanuit Sekota, waar geen internet is…Lang leve de dongel waarmee we toch via de satellieten kunnen blijven communiceren.
We vertrekken dinsdagochtend vroeg. Om 5 uur worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht met onze vier koffers, de handbagage en een enorme doos met o.a. kussens, deken, electric cooker, kerosine cooker, pots and pans and so on, mosquitonet, eerste voorraad water en een waterzuiveringssysteem, een stabiliser (dat is een kastje van 30x20x20 cm om ervoor te zorgen dat je computer niet kapot gaat van de fluctuaties in de stroomvoorziening) en een fles wodka waar amper nog plaats voor was. Ons overgewicht bedraagt minstens 80 kilo; op een binnenlandse vlucht mag je maar 20 kg meenemen. We vliegen naar Lalibela, waar de vice dean van het College ons zal komen ophalen. Met de dean hebben we hier al kennis gemaakt. Met hen beiden zal Rob veel samen werken.
We weten nu eigenlijk niet zo goed wat we ineens met onze vrije tijd moeten. Het weer is belabberd. Amhaars repeteren trekt ons niet erg. We nemen druppelsgewijs afscheid van reeds naar hun werkplaats vertrekkenden. De sfeer is wat verdrietig, we gaan elkaar missen. De groep was hecht geworden, je leert elkaar behoorlijk goed kennen in alle verschillende situaties waarin we met elkaar verkeren. We hebben hier nog een zang- en dansfeest gehad waar iedereen hevig de dansvloer op ging; José ook, al was het maar voor even gezien de teenbreuk.
Als we wat gesetteld zijn in Sekota laten we weer van ons horen.

• 23 September 2012 - 20:11

Betty Ilbrink:

Lieverds, wat een emoties gedurende de afgelopen 14 dagen. Moet je je voorstellen, dat jullie 14 dagen geleden op een prachtige zondag naar 't Landje zouden gaan, maar waarom dat niet doorging is bekend. Ik kan me voorstellen dat Nederland nu heel ver weg is. Zoals jullie schreven in het laatste bericht: alweer afscheid nemen en dan van mensen die jullie in dezelfde situatie hebben leren kennen. Ik begreep dat jullie buiten de bagage uit Nederland nog wat praktische zaken hebben ingekocht. Wat mij zo verwondert, dat men toch uitgerust is met zaken die het internetverkeer op gang moeten houden. Ik bedoel de stabiliser. Een kerosine cooker........ Het is een duidelijk andere wereld. Dat wist ik natuurlijk wel, maar aan dat soort dingen zou ik nooit gedacht hebben. Tja, en na dinsdag gaat Rob's werk dan beginnen. Misschien niet meteen woensdag, maar het komt eraan. En dan jullie onderkomen. Dat zal dan de zoveelste ervaring zijn. Ik wens jullie een goede reis met al die bagage en ben erg benieuwd, wanneer jullie weer contact met ons kunnen maken. Weer veel sterkte, José, met je voet!!! Kus, Betty

• 24 September 2012 - 10:04

Johan En Cisca:

Een hele goede vlucht. Hoop dat alles niet te zwaar is en dat het toestel de lucht in gaat.

Johan en Cisca

• 24 September 2012 - 10:59

Harry En Ria:

Nu gaat het dus echt gebeuren. Spannend he. Zijn zeer nieuwsgierig, dus hopen dat de dongel werkt. Heel veel succes!!!

Liefs

Harry en Ria

• 24 September 2012 - 13:13

Jeanny En Klaas:

Lieve mensen
    Wij hebben de totale introverslagen met volle aandacht gelezen. Conclusie is dan dat het wel enorm inspannend zal zijn geweest. Wij waren al bekaf met de intensiteit van alles.Ook de teen werd amper genoemd in dit drukke programma Tussen de regels door gelezen dat er nog een taak op jullie schouders rust. Om de Nederlander weer aantrekkelijker te maken.
    Wij genieten mee en zijn erg benieuwd naar jullie bestemming waar je morgen naar toe vliegen. Veel liefs van Jeanny en Klaas

• 24 September 2012 - 13:13

Jeanny En Klaas:

Lieve mensen

• 25 September 2012 - 18:46

Roos:

Rob en Jose,

Wat leuk om van jullie te horen!!! Ik heb de helft van jullie verhalen gelezen. Maar t internet is zo langzaam dat ik yhuis niet kan openen alleen tussendoor soms op school. Dat is wel jammer. Maar idd, geduld, van dag tot dag en verwondering in postieve zin, zijn de sleutelwoorden van onze beide ervanringen tot nu toe lees ik wel!
    Tot ..? Veel geluk en plezier verder!

• 25 September 2012 - 19:07

Monique Born:

Ik ben benieuwd met wat voor toestel jullie naar Lalibela gevlogen zijn. Wij vlogen 11jaar geleden in een klein toestel met max.15 mensen van Lalibela naar Addis terug. Ik hoopte steeds maar dat ie het zou halen, het was erg spannend. Maar onze bagage ging mee, dus dat zal bij jullie ook wel los lopen, denk ik.
    Ik ben benieuwd of je nog iets van Lalibela gaat zien, de komende tijd. Met name straks rond 6 januari is het er erg druk vanwege " De Ark des Verbonds" . Ik ben erg benieuwd naar jullie eigen woonplekje. Jullie kennende, een beetje, lukt het vast wel om er een eigen stekje van te maken. En wat een dongel van de Nederlandse KPN al niet voor goeds kan brengen in jullie situatie.
    Ik leef erg met jullie mee. Soms ben ik er een beetje door jullie verhalen.
    Heb het goed en José, sterkte met die lastige teen.

Liefs van Monique